RETELE DE DATE

PROIECTAREA RETELEI

O buna functionare a serverelor incepe inca din faza de proiectare. In acest pas stabilim dimensionarea corecta in functie de locatie, de necesitatile si cerintele dumneavoastra.

ADMINISTRARE

Administram retele de date, Servere Windwos si Linux, pentru o buna functionare pe termen scurt, mediu si lung.

INSTALARE SI CONFIGURARE

Dupa instalarea echipamentelor tehnice, incepem configurarea retelei prin servicii precum: firewall, web server, mailserver, DNS-server, custom database, Virtual VM.

Proiectarea consta in definirea unei retele atat la nivel fizic (cabluri, echipamente) cat si la nivel logic. Aceasta din urma este cea mai importanta componenta a proiectarii retelelor pentru ca are ca scop eficientizarea exploatarii resurselor retelei. Se poate spune ca nu este suficient ca o retea sa fie construita cu componente de calitate, ci trebuie ca si fluxul informatiilor sa fie dirijat astfel incat sa nu existe congestii, sa fie prioritizate anumite categorii de trafic si sa se securizeze acesul la diverse resurse. O astfel de retea se numeste retea structurata. O retea de transmisii de date poate fi comparata cu reteaua de drumuri a unei metropole: nu conteaza ca strazile sunt largi si bine asfaltate daca nu exista semafoare si reguli de circulatie.

TOP